Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Για πλειοψηφία ανησυχώ




«Άντε πάει και ο Ιούλιος, ό Αύγουστος θα είναι πιο σπλαχνικός», με παρηγορεί η φίλη μου, διαφωνεί η κ. Ριτσα Μασούρα για τον Αύγουστο, συμφωνεί όμως με το χθεσινό μου κείμενο για την τηλεόραση. Τι ωραία που είναι η ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σου υπόσχομαι Ελένη ότι θα βρω χρόνο. Δημοσιεύω παρακάτω τα δυο σχόλια της νέας επισκέπτριας και συνεχίζω με την τηλεόραση
«O Αυγουστος καλή μου δεν υπήρξε ποτέ σπλαχνικός για τον τόπο. Δεν ξέρω για τον άνθρωπο,ίσως, μπορεί, ενδεχομένως. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι προαναγγέλλει τον επερχόμενο χρόνο δημιουργεί αυτόματα αναστολές. Κάποιοι επιλέγουν για ολιγοήμερες διακοπές τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, ως ένα είδος ψευδαίσθησης , αποφυγής του χειμερινού καταναγκασμού. Αν και για μένα ο χειμώνας δεν ειναι καταναγκασμός, απλώς κουβαλάει πια τη δική του κόπωση, η οποία είναι μεταδοτική».
«Μα και βέβαια θα κρατηθούμε και ως μειοψηφία θα συντελέσουμε στη δημιουργία της επόμενης μειοψηφίας. Ναι, τόσο απλά και σταράτα. Αυτοί οι φόβοι με κυνηγούν κάτι χρόνια μεταπολιτευτικά και αναρωτιέμαι ποιός ευφάνταστος νους σκαρφίστηκε αυτού του είδους την ηλίθια ενημέρωση. Από κάποια στιγμή και πέρα όμως έβαλα τελεία και επιλέγω με προσοχή τί θα δω και πώς θα ερμηνεύσω αυτό που θα δω. Γι αυτό σας λεω αγαπητέ μου θα προχωρήσουμε με τον τρόπο μας”
Δεν έχω καμιά αμφιβολία, για την μειοψηφία, για την πλειοψηφία ανησυχώ.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την παντοδυναμία τηλεόρασης. Είναι το μέσο των δυνατών που, χρησιμοποιείτε για να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καλές προθέσεις δεν υπάρχουν, όλα είναι ενταγμένα σε ένα σχέδιο κυριαρχίας. Και το κοινωνικό πρόσωπο επιστρατεύεται στα πλαίσια της προπαγάνδας.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υπεροχή της τηλεόρασης έναντι των άλλων ΜΜΕ, μια υπεροχή όμως που αντί να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, χρησιμοποιείτε εναντίον τους και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που μέσος τηλεθεατής είναι αδύνατον να αντιληφθεί.
Στην Ολλανδία μια καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο, παίζει σε ριάλιτι τα νεφρά της. Για να δούμε ποιος τυχερός νεφροπαθής θα κερδίσει; Ο κανιβαλισμός στο μεγαλείο του.
Η τηλεόραση διαφημίζει την προσφορά κατά τέτοιο τρόπο που αν γνώριζε ο φαρισαίος σήμερα, θα φορούσε και περικεφαλαία.
Η προσφορά της τηλεόρασης έχει ανταποδοτικό τέλος και μάλιστα πολλαπλάσιο.
Το κοινωνικό πρόσωπο που προβάλλει αποτελεί περιτύλιγμα και άλλοθι, προκείμενου να εξυπηρετήσει τα σκοτεινά σχέδια της, βάζοντας στη θέση των άξιων εύπεπτα σκουπίδια.
Η πρόσφορα που πηγάζει από την ψυχή για να ανακουφιστεί ο ανθρώπινος πόνος ακολουθεί άλλες διαδρομές.
.

2 σχόλια:

alef είπε...

Αμα σου λέω εγώ ότι η ανταλλαγή σχολίων είναι η μαγεία! Την Ρίτσα την γνώρισα μέσα απ' το δίκτυο, αν και θα έπρεπε ήδη να την γνωρίζω, δηλαδή ως όνομα την ήξερα και με ήξερε αλλά μπορεί και να μην τολμούσαμε ή να μην "τύχαινε" να βρεθούμε ποτέ! Είναι η Ρίτσα Μασούρα της Καθημερινής ("Πρόσωπα"), σημαντική και σπουδαία συνάδελφος, σπάνιο πλάσμα, και καλή μου φίλη τώρα πια! Αμα σου λέω... Φιλιά, πάλι! Πιες και για μένα κανέναν καφέ στο Λιστόν (και παγωτό, απ' εκείνον που έτρωγα, ναι?)
ΥΓ. Μέγα τραύμα η πλειοψηφία! Προσπαθούσε ο Κώστας (Μουρσελάς) στις διακοπές μας να με πείσει να μη γράφω για μένα και τους ομοίους μου αλλά για την... "χοντρή κυρία". "Μα είμαι χοντρή κυρία" (όχι πια) του αντέτεινα, αλλά αν τόκανα θα ήμουν μια άλλη πια!

ritsmas είπε...

Μακη καλημερα και ευχαριστω για την αναφορα στα δυο σχολια μου. Μουτοπε το αλεφ μεσω μυνημάτων βεβαιως γιατί ξενυχτάει από δω κι από κει και δεν βρισκόμαστε εύκολα.... Πραγματικά σε ευχαριστώ...ακομη και αν διαφωνουμε εχει σημασια να επικοινωνούμε....
Μειοψηφία αισθάνομαι παιδιόθεν που λενε, πολλώ δε μάλλον τωρα στα γεραματα... εμαθα ότι εισαι κερκυραίος, οκ.... σε εβαλα στα λινκ μου γιατί εχεις ωραίο , ευαισθητο και ευθραυστο κειμενο\\

Αλεφακι, διπλα με τη φατσουλα, σε ευχαριστώ και εσενα για τα καλα σου λόγια και πραγματικά χαιρομαι που ειμαστε φίλες
ριτς

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...