Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τα πλοία δεμένα στα λιμάνια

Δυνάμεις του καλού προστάτευσαν τον επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα Πολιτών» Χρύσανθο Σαρλή, από τον άχαρο ρόλο να υπερασπίζεται ένα κόμμα που για τα μέτρα του, ήταν πολύ κοντό.
Η «άδικη» απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας, όπως χαρακτηρίστηκε από φίλους και πολιτικούς αντιπάλους, του υποψηφίου Δημάρχου, να αποκλείσει το συνδυασμό
«Κέρκυρα Πολιτών», από τις επικείμενες εκλογές, για μερικά λεπτά καθυστέρησης, αποκαθιστά, χωρίς φυσικά την θέληση των δικαστών, μια μεγαλύτερη αδικία. Δεν είχε θέση αυτό το ΠΑΣΟΚ δίπλα στο μέγεθος του κερκυραίου πολιτικού. Δεν αξίζει αυτό το κόμμα, που κυβέρνησε το μεγαλύτερο διάστημα της μεταπολίτευσης τη χώρα και πολύ περισσότερο το νησί, με τα γνωστά αποτελέσματα, να νομιμοποιείται πίσω από ιστορικά στελέχη του χώρου, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν το μηχανισμό συμφερόντων, πελατειακών σχέσεων και νομής της εξουσίας.
Πίσω από τα λίγα λεπτά καθυστέρησης, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, κρύβεται ένα κόμμα «καθυστερημένο», που έδωσε τη στήριξη του στον Χρύσανθο Σαρλή, χωρίς ουσιαστικά να τον στηρίξει. Οι φιλότιμες προσπάθειες των συνεργατών του και το βαρύ όνομα του ιδίου του επικεφαλής του συνδυασμού, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, οδηγούσαν σε μια θυσία χωρίς αντίκρισμα. Η άπνοια θα παρέμενε και η Άρτεμις δεν είναι πια εδώ για να φυσήξει ούριος άνεμος. Για άλλη μια φορά θα αντικρίζαμε τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.

Η υπεράσπιση της διοικητικής μεταρρύθμισης από τον κ. Σαρλή, αυτής που ζητούσε τόσα χρόνια, όταν ακόμα ήταν Δήμαρχος του Δήμου Κερκυραίων και έβλεπε την περιφέρεια να ασφυκτιά κάτω από την βαριά μπότα της κεντρικής κυβέρνησης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ταυτισθεί με την υπεράσπιση της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής που αποκαλύφθηκε χθες περίτρανα, μέσα από τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού και τα εκβιαστικά διλήμματα που θύμισαν εποχές παλαιοδεξιάς.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Κερκύρας, στην ουσία επιβεβαιώνει ιατρικά την ανήκεστο βλάβη ενός πολιτικού οργανισμού. Θέλει οδοστρωτήρα το ΠΑΣΟΚ να περάσει από πάνω του και να γίνει ένα με την άσφαλτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...