Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας

Με τρόπο απροκάλυπτο, τα δυο μεγάλα κόμματα μετέφεραν την κεντρική πολιτική σκηνή, στις τοπικές εκλογές. Οι επικείμενες εκλογές δεν έχουν χρώμα αυτοδιοικητικό και αυτό είναι κακό για την αυτοδιοίκηση. Είναι κακό για τις τοπικές κοινωνίες.
Αφού έτσι το θέλουν έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Ο Δικομματισμός για πολλοστή φορά στο μεγαλείο του. Και ο Λαός; Ο Λαός, τιμωρεί τον ένα ενισχύοντας τον άλλον και στην συνεχεία τιμωρεί αυτόν που ενίσχυσε και ενισχύει αυτόν που τιμώρησε. Καμία φαντασία. Κλαίει την μοίρα του, βλαστημάει το γάλα της μάνας του για την επιλογή του, καταριέται και συνεχίζει να κάνει μηχανικές κινήσεις, ποτέ από δω ποτέ από εκεί.
Είναι απορίας άξιο, πως αυτός ο σοφός Λαός, όπως τον αποκαλούν αυτοί που τον κοροϊδεύουν, δεν έχει ξεπεράσει τα διλήμματα. Γιατί δεν είναι μία, δεν είναι δύο, δεν είναι τρεις, είναι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, που μασάει την ίδια καραμέλα.
Η πιο απλή σκέψη απέναντι σ’ αυτή τη συνεχιζόμενη κοροϊδία είναι να τους αποδυναμώσει και τους δύο, να τους κόψει τα φτερά, ώστε να μην φουσκώνουν καθήμενοι στο θρόνο της εξουσίας. Έτσι κι αλλιώς κάποιος από τους δυο θα είναι στην εξουσία, ας του δημιουργήσουμε ένα είδος ανασφάλειας, και ασφάλεια για μας απέναντι στην αυθαιρεσία.
Αν θέλουμε καλλίτερο πρωτάθλημα, πιο ποιοτικό και πιο ανταγωνιστικό, καλό είναι να ενισχύσουμε και τις άλλες πιο μικρές ομάδες
Θα υπήρχαν αυτά τα αδιέξοδα σήμερα αν δεν είχαν την ευχέρεια να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, να νομοθετούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και να επεμβαίνουν με προκλητικό τρόπο, στους συνταγματικούς θεσμούς;
Με δεδομένο ότι η εκλογική διαδικασία δεν έχει πλέον σχέσεις με ιδεολογικούς φραγμούς, ας πουλήσουμε πιο ακριβά το τομάρι μας στις επόμενες εκλογές.

«Να υπονομεύσουμε με την ψήφο μας τον δικομματισμό», θα μπορούσε να είναι το κεντρικό σύνθημα, για όλους τους ενηλικιωμένους πολιτικά, ψηφοφόρους. Να υπονομεύσουμε με την ψήφο μας τα κόμματα, που μέχρι σήμερα συγκρίνουμε τα αρνητικά τους: ποιος έκλεψε τα λιγότερα και ποιος τα περισσότερα, ποιος υπερέχει σε ατολμία, σε διαπλοκή, ποιος ξεχνάει περισσότερο τις προεκλογικές υποσχέσεις, ποιος διορίζει περισσότερα ή λιγότερα δικά του παιδιά, ποιος δείχνει μεγαλύτερη η μικρότερη υποτέλεια απέναντι στον ξένο παράγοντα. Η ψήφος σήμερα δεν μπορεί να στηρίζεται σε πατροπαράδοτες συνήθειες, ούτε βεβαίως σε ψευδεπίγραφες ιδεολογίες, η ψήφος πρέπει να λειτουργεί καταστροφικά για ένα σαθρό οικοδόμημα, βόμβα στα θεμέλια αυτών των πολυσυλλεκτικών κομμάτων εξουσίας, που όπως έχουν ανακατευθεί, αποτελούν ένα και το αυτό.
Ένα και το αυτό. Υποταγμένα στο ίδιο μηδενισμό άξιων και κοινωνικών στοχεύσεων. Υποταγμένα στον ξένο παράγοντα. Βυθισμένα στην διαπλοκή και τη διαφθορά. Υπεύθυνα για την κλοπή του δημοσίου χρήματος. Δυο κόμματα γερασμένα άτολμα και χωρίς φαντασία που επιβάλλεται να αποδομηθούν.

1 σχόλιο:

κ0nSeR+iNa είπε...

Κείμενο και φωτογραφία συνθέτουν μια πολύ ξεκάθαρη πολιτική θέση! Έχεις στυλ, Μάκη!

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...