Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Περιοδεία στα καμένα

Μπορεί ακόμα να μην έχει δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική περίοδο, οι υποψήφιοι όμως, έχουν αρχίσει από καιρό να κάνουν «καταγραφή των ζημιών». Ρωτούν για να μάθουν τα προβλήματα και μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις.
Το είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, θα έλεγα ότι είχε γίνει μέρος της εθιμοτυπίας. Υποψήφιοι Βουλευτές με την συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων, να επισκέπτονται Δημάρχους Νομάρχες Περιφερειάρχες, Μητροπολίτες, νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, εργοστάσια, λαϊκές αγορές, σχολεία, φυλακές και ό,τι μπορεί να εξαργυρωθεί σε ψήφους, για να «ενημερωθούν», να ανταλλάξουν χειραψίες, να φωτογραφηθούν και να μεταφέρουν την εικόνα του ενδιαφέροντος τους, στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ξεπερασμένα επικοινωνιακά παιγνίδια, που σε μια χώρα ναυαγημένη και υπό κατοχή, προκαλούν γέλια και κλάματα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για φανφάρες. Η κρίση, στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ευκαιρία να τελειώνουμε με αυτά τα πανηγύρια.

Κάθε φορά τα προηγούμενα χρόνια, κάτι βρίσκανε για να χαρακτηρίσουν την εκλογική διαδικασία κρίσιμη, με κινδυνολογία, ρουσφέτια, εκβιασμούς, κατάφεραν για περίπου σαράντα χρόνια, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, να κυβερνήσουν την Ελλάδα.
Οι επικείμενες εκλογές δεν είναι κρίσιμες, ο Λαός δεν μπορεί να εκβιαστεί πλέον και το πελατειακό κράτος το εξαφάνισε η τρόικα.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν εν μέσω της πιο βαθιάς κρίσης που βιώνει η μεταπολεμική Ελλάδα και τη μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό, τη φέρουν τα κόμματα που άσκησαν εξουσία. Απ’ αυτήν την άποψη, οι εκλογές δεν μοιάζουν σε τίποτα με τις προηγούμενες.
Για να επανέλθουμε, σήμερα οι περιοδείες υποψηφίων, που τα κόμματα τους άσκησαν εξουσία, μοιάζουν με επιτόπιες, καταγραφές καταστροφών στα καμένα. Καταστροφές που προκλήθηκαν σιγά σιγά και βασανιστικά, όλη αυτή την περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου, ακόμα και αν οι ίδιοι οι σημερινοί υποψήφιοι, δεν συμμετείχαν στους εμπρησμούς, τα κόμματα τους έχουν την βασική ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...