Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κάποτε θα μας πούνε την αλήθεια



«Αυτά είναι τα τελευταία μετρά», μας διαβεβαιώνει ρητά και κατηγορηματικά, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν, η κυβέρνηση των τριών. Κάποτε θα μας πούνε την αλήθεια. Θα μας πούνε την αλήθεια, όταν οι τεθλασμένες γίνουν ευθείες, όταν οι δείκτες μηδενιστούν, σταματήσουν οι χτύποι της καρδιάς και δεν θα υπάρχει πλέον τίποτα να αρπάξουν. Από στόματα, που μόνο ψέματα ξέρουν να λένε για να ξεγελούν τον Λαό, είναι βέβαιο, ότι στην παραπάνω διαβεβαίωση, το «Δεν» της αλήθειας, τους σκάλωσε στο λαιμό. Δεν θα ανατρέξουμε στο παρελθόν. «Μας είπαν ψέματα πολλά», τόσα, που μας οδήγησαν να ψάχνουμε την αλήθεια, στις απέναντι όχθες, να κάνουμε την κατάφαση άρνηση και αντιθέτως. Μας γελάσανε πλειστάκις. Όλη η περίοδος της μεταπολίτευσης ήταν ένα μεγάλο ψέμα, από τον αείμνηστο Ανδρέα, μετρ του είδους, μέχρι τους τελευταίους επιγόνους, Βενιζέλο και Σαμαρά. Οι όποιες αναφορές, στα ψέματα που προηγήθηκαν, καταντούν κουραστικές. Ακόμα και αυτές, πριν λίγους μήνες, σε χρόνο προεκλογικό, δεν είναι άξιες υπενθύμισης, για δυο κόμματα που το ψέμα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής τους. Αυτά για τον δικομματισμό, για εκείνο όμως το τρίτο, που προστέθηκε στην παρούσα κυβέρνηση, χωρίς λόγο και αιτία, τι να πεις! Και η αριστερά; Και η αριστερά! Ορθά επιχειρηματολογεί σε παλαιότερο άρθρο του, στην «Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και την επιλογή της να συγκυβερνήσει με την δεξιά.

«Ανακαλύπτει κανείς ότι η υποκρισία στην πολιτική δεν προκαλεί μόνο απέχθεια ή θυμό, αλλά και θλίψη, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο ο Φώτης Κουβέλης προσπαθεί να προσδώσει ηθική-αριστερή διάσταση στη στάση της ΔΗΜΑΡ. Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία όρθια, λέει σε ένα σημείο της τελευταίας ομιλίας στους βουλευτές του. Στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος, σε άλλο. Η ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελεί εγγύηση για τις κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία από τα μέτρα προσαρμογής, σε τρίτο.
Υποδηλώνει εμπάθεια αν σκεφτεί κανείς: Τα πιστεύει αυτά που λέει, ή είναι εν πλήρη συνειδήσει Φαρισαίος; Πιστεύει δηλαδή ότι είναι δυνατό η κοινωνία να σταθεί όρθια, αν σκύψει για να της περάσουν το ζυγό των μνημονίων, τα οποία ο ίδιος έχει καταγγείλει ως καταστροφικά και ισοπεδωτικά; Ακόμα χειρότερα, πιστεύει ότι βοηθώντας να επιβληθούν αυτά τα οποία έχει καταγγείλει, βοηθά την κοινωνία να σταθεί όρθια; Δίνει δηλαδή αυτή τη στιγμή ένα σήμα αγωνιστικότητας, αξιοπρέπειας, αριστερής συνέπειας στην κοινωνία για την οποία μιλάει;
…Ο Φώτης Κουβέλης αλέθει δηλαδή σαν καλός μύλος την πολιτική για να την κάνει κατάπλασμα για πληγωμένους…»
«Αυτά είναι τα τελευταία μετρά;» κ. Σαμαρά; κ. Βενιζέλο; κ. Κουβέλη; Ας βάλουμε εκείνο το «Δεν» που ξεχάσατε, για να έχουμε την φράση ολοκληρωμένη και την αλήθεια, που φοβόσαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...