Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Με μια λέξη. Βαρβαρότητα

Ποιος το περίμενε πριν είκοσι χρόνια,  που ξεκίνησε η έκδοση της εφημερίδας,που κρατάτε στα χέρια σας, ότι   η πατρίδα μας θα βίωνε μια τέτοια κατάσταση.   Ποιος το περίμενε, μετά από δυο δεκαετίες  να  καταγράφουμε  όχι αυτά που κερδίζονται,  αλλά αυτά  που χάνονται.   Τα προβλήματα  στις αρχές του 1990, που προβάλλαμε  φαντάζουν παρανυχίδες, μπροστά στη σημερινή καταστροφή.
Συμπληρώνονται  σήμερα είκοσι χρόνια έκδοσης  της «Κέρκυρας Σήμερα» και όπως ορθά αναφέρει ο εκδότης στο σημερινό  του άρθρο, «..Που διάθεση για εορταστικές πανηγυρικές εκδόσεις , όταν το καθημερινό ζητούμενο είναι η εξασφάλιση της επιβίωσης, μέσα σε ένα περιβάλλον  που έχει όλο και  πιο έντονα τα χαρακτηριστικά της ασφυξίας …»

Και όχι μόνο. Γινόμαστε μάρτυρες, μιας ανηλεούς υποτίμησης των πάντων. Ζούμε μια περίοδο, σκιάς.     Με μια λέξη. Βαρβαρότητα. Μια κατάσταση εκτός ελέγχου, εκτός σχεδίου. Χτυπάνε τυφλά.  Στο ψαχνό.  Αλλόφρονες με το μαχαίρι στα  χέρια που τρέμουν από φόβο, δολοφονούν έναν λαό άοπλο, κατακερματισμένο, αποδυναμωμένο,  σαστισμένο συγχυσμένο, εξουθενωμένο. Το λαό τους. Τη μάννα τους και τον πατέρα τους.  Τα  παιδιά τους.  Και αυτά που θα γεννηθούν.
Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει, ότι  οι τελευταίοι σπασμοί  αυτού του σάπιου συστήματος, που κυβερνάει  τη χώρα μας για τέσσερις δεκαετίες,  έκρυβαν τόση ένταση.  Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι  οι βασικοί υπαίτιοι, για την σημερινή κατάσταση  της πατρίδα μας,  θα είχαν τόσο  εχθρική συμπεριφορά, λίγο πριν το τέλος.  
Είναι πλέον πασιφανές.  Και οι πιο δύσπιστοι,  έχουν καταλάβει ότι  ο δρόμος των μνημονίων, οδηγεί όλο και πιο βαθιά στην κρίση.   Όλοι οι  αριθμοί έχουν αρνητικό πρόσημο. Όλοι αριθμοί  συνηγορούν πλέον  ότι πολύ σύντομα παρά  τις ανθρωποθυσίες, θα βρεθούμε σε χειρότερη κατάσταση.
Ίσως βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο αυτής της περιόδου. Η κυβέρνηση  αδύναμη και ανασφαλής, βγάζει όλη την επιθετικότητα της απέναντι στο λαό, επικαλούμενη την σωτηρία του για να σώσει το τομάρι της.
Η βαρβαρότητα μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορεί να αντιμετωπιστεί  
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...