Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Παύλος ας τους δείξει το δρόμο

Συνήθως το τέλος βάφεται με αίμα. Ελπίζω το αίμα του Παύλου Φύσσα, του 34χρόνου αριστερού μουσικού,  που δολοφονήθηκε από Χρυσαυγίτη,  να αφυπνίσει   εκείνο το κομμάτι του ελληνικού λαού,  που με τη στήριξη του, νομιμοποίησε ένα  ακροδεξιό, φασιστικό μόρφωμα.
Αντιλαμβάνομαι ότι μέσα σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα σκουλήκια. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, που διαχειρίστηκαν την εξουσία από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα,  έχουν την κύρια ευθύνη  για την θεαματική αύξηση του ναζιστικού κόμματος.   Εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω,  πως ένα κομμάτι του ελληνικού  λαού, που δεν έχει σχέση με το φασισμό και τον ναζισμό, στηρίζει  δολοφόνους.
Η πολιτική δολοφονία του Παύλου,  δεν μπορεί να ξαφνιάσει κανέναν, είχαν προηγηθεί  βιαιότητες, ξυλοδαρμοί, απειλές εναντίον μεταναστών, το χαστούκι βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη.  Πρόσφατα είχαμε το ξυλοδαρμό μελών  του ΚΚΕ,  που έκαναν αφισοκόλληση, τη στάση βουλευτών του ναζιστικού κόμματος,  στις  εκδηλώσεις για το Μελιγαλά.   Εκατοντάδες περιπτώσεις Παραστρατιωτικών ταγμάτων εφόδου  του κόμματος, που έκαναν "την πρακτική τους"  πάνω σε μετανάστες.

Η Χρυσή Αυγή,  ούτε χρυσή είναι , ούτε αυγή.  Ένα μαύρο σκοτάδι, που απειλεί τη χώρα,  που επιχειρεί να υποκαταστήσει θεσμούς   του κράτους, που απειλεί να βυθίσει την πατρίδα μας, στον ολοκληρωτισμό  του φασισμού και του ναζισμού.  
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι  δημοκρατικό κόμμα,    το δηλώνει  και το υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή με τη συμπεριφορά των μελών της και αυτών που έχουν εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ελπίζω  αυτή δολοφονία  να ανοίξει τα μάτια όλων αυτών, που προσπάθησαν να αντιδράσουν  με τον χειρότερο τρόπο απέναντι  στο απαξιωμένο, πράγματι  πολιτικό σύστημα .   Προσπάθησαν  να αντιδράσουν ενισχύοντας ένα σύστημα,  που αν είχε την εξουσία, θα τους είχε βουλώσει το στόμα, θα τους είχε βάλει στον γύψο,  θα ζούσαν σε μια χώρα, που «όλα   τα 'σκιαζε η φοβερά και τα  πλάκωνε η σκλαβιά».
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης απέναντι  σε ένα σύστημα, που καταδίκασε το λαό στην φτώχεια και στην πείνα.  Ας αντιληφτούν έστω και τώρα, ότι αυτοί που δολοφονούν εν ψυχρώ,   δεν μπορούν να δώσουν λύση  στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
Ο Παύλος Φύσσας   ο 34χρονος μουσικός,    μαζί με όλους τους ήρωες  που πολέμησαν το φασισμό και θυσιάστηκαν για την ελευθέρια  σ’ αυτή τη  χώρα , ας τους δείξουν το δρόμο.
Ο Παύλος δε τους φοβήθηκε.  και σε  εναν προφητικό  του στιχο το τραγουδουσε:  «Κι όσοι μ' απείλησαν με πίσω μαχαιριές, πρέπει να ξέρουν, τους περιμένω... σιγά μη φοβηθώ».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...