Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η εν ψυχρώ δολοφονία ορίζει μια νέα πολιτική περίοδο

Στην επόμενη μέρα. Δυστυχώς έπρεπε ένα παλικάρι να δώσει τη ζωή του,  για να ανοίξει ο φάκελος «Χρυσή Αυγή».   Έπρεπε να χυθεί αίμα,  για να  μαζέψει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  όλες τις εγκληματικές ενέργειες,  που προηγήθηκαν, να τις κλείσει σε έναν φάκελο  και να φανερώσει στον εισαγγελέα, αυτό που έκανε τόσο καιρό νιάου νιάου στα κεραμίδια  «Ιδού η συμμορία».
Βεβαίως υπάρχουν ευθύνες όλης της κοινωνίας,  του πολιτικού κόσμου,  των ΜΜΕ, των ψηφοφόρων εκείνων του εκλογικού  σώματος,   που ήθελαν  να τιμωρήσουν  τον πολιτικό σύστημα, στηρίζοντας μια ναζιστική οργάνωση. Πολύ σοβαρές ευθύνες όμως γι αυτή την εξέλιξη  έχουν τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας. Σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, αυτά για τα τάγματα εφόδου, δεν τα μαθαίνεις από τις εφημερίδες,  και τα τηλεοπτικά κανάλια,  αλλά από το αστυνομικό δελτίο.  Χρόνια τώρα το ναζιστικό μόρφωμα έκανε τη δουλειά του ανενόχλητο. Χρόνια τώρα προκαλούσε το κοινό αίσθημα  είτε με απαράδεκτες συμπεριφορές μέσα στη Βουλή, είτε με ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών.  Οι εικόνες από στρατιωτικά γυμνάσια,  της οργάνωσης,  δεν είναι σημερινές, έπρεπε όμως να δολοφονηθεί ένας νέος,  για να αρχίσουν τα αντανακλαστικά των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας να πάρουν μπρός.


Σήμερα αν και ίσως είναι αργά, η θέση απέναντι στη Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι σταθερά και αταλάντευτα   απέναντι. Όλος ο πολιτικός κόσμος, ολόκληρη η κοινωνία απέναντι σ’ αυτό το επικίνδυνο μόρφωμα. Η θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού  και βουλευτή επικρατείας, Χρύσανθου Λαζαρίδη  είναι άκρως επικίνδυνη. Ένα άκρο έχουμε, ακραίο και επικίνδυνο. Ευτυχώς που υπάρχουν σοβαρές φωνές και από το κόμμα της Ν.Δ, που παίρνουν  αποστάσεις,  από τέτοιες επικίνδυνες θέσεις .
Σήμερα χωρίς χρονοτριβές,  πρέπει ο καθένας από εμάς, όχι γενικά και αόριστα  να πάρει θέση απέναντι σ'  αυτό το φαινόμενο.
Και για να κλείσω αγαπητέ φίλε, που ούτε φασίστας είσαι, ούτε ναζιστής, θυμάσαι που σου έλεγα πόσο επικίνδυνο είναι το φλερτ με τέτοια μορφώματα; Αντιλαμβάνομαι ήσουν απογοητευμένος, θυμωμένος,  αδικημένος από ένα σύστημα  που οδήγησε τη χώρα και το λαό της, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση,  όμως αν είχες διαβάσει λίγο ιστορία,  δεν θα είχες, πέσει από τα σύννεφα μετά την δολοφονία  του Παύλου Φύσσα . Ελπίζω να μη χρειάζεσαι άλλες διευκρινήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...