Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Δεν έχουν τον Θεό τους



Ο μεσαίωνας είναι εδώ. Και δεν είναι σχήμα λόγου. Απερίγραπτη μειοδοσία, απ’ αυτούς που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία και διαχειρίζονται  τις τύχες ενός λαού.  Δεν πίστευα στα μάτια μου διαβάζοντας την ανακοίνωση της Ν.Δ για τα θρησκευτικά πιστεύω του κ Τσίπρα. Πλακά κάνουν σκέφτηκα.  Και όμως δεν ήταν πλακά.   Αν είναι άθεος ο Αλέξης Τσίπρας, δικαίωμα του, είναι αυστηρά προσωπικό του θέμα. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, πέρα από τον ίδιο. Η ανακοίνωση  όμως  του κόμματος, που ακόμα είναι στην εξουσία   δεν είναι μόνο  γελοία είναι και χυδαία.
«Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος.
Δικαίωμα του.
Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.
Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον Ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης.
Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να είναι άθεος, μπορεί όμως να μας πουν αυτοί σε τι Θεό πιστεύουν;


Στην προσπάθεια να κερδίσουν λίγες ψήφους, από συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας, καλλιεργούν στο λαό το μίσος, τον μανιχαϊσμό, τον μεσσιανισμό και την απόρριψη του διαφορετικού.
Στην απειλεί της ήττας, επιστρατεύουν  άθλια μέσα,  για να εξάψουν το μένος ενός φανατικού τμήματος του εκλογικού σώματος.
Είναι φανερό ότι πίσω από μια γελοία ανακοίνωση, υπάρχει σχέδιο.  Διεκδικούν  το κομμάτι εκείνο  που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα τη «Χρυσή Αυγή». Παίζουν όμως,  επικίνδυνο παιγνίδι H μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης σε θέματα θρησκευτικής πίστης είναι πέρα από τη λογική.
Θα είχε λογική, αν υπήρχε  μια ανακοίνωση από την απέναντι πλευρά. Αυτοί σε τι Θεό πιστεύουν;  Αυτόν που οδηγεί το λαό στην πείνα και την απόγνωση. Χιλιάδες πολίτες στην αυτοκτονία, εκατομμύρια ανέργους. Αυτόν της Μίζας και της αρπαχτής,   της αδικίας και του ρουσφετιού. Της ψευτιάς και της υποκρισίας.
Απ ότι ξέρω αυτός ο θεός που ευαγγελίζονται  δεν έχει σχέση με τα πιστεύω τους.  Αυτοί, όχι στο θεό, ούτε στο διάολο δεν πιστεύουν.  Αυτοί σταυρώσανε, τον θεό που λένε που πιστεύουν,  όπως σταυρώνουν σήμερα έναν  ολόκληρο λαό.
Δυστυχώς στον εικοστό πρώτο αιώνα… και πάλι ο μεσαίωνας είναι εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...