Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Και Αριστερά...δε βλέπω...



Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση καλλιέργησε προσδοκίες, έδωσε απλόχερα υποσχέσεις, που δεν τήρησε. Υπέγραψε μνημόνια που θα έσκιζε  με επαχθείς  δεσμεύσεις  και ο  Λαός εξακολουθεί να ζει μέσα σε ένα περιβάλλον σκληρής  λιτότητας, με ένα μεγάλο τμήμα του να βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Αυτά είναι γνωστά, να μη ξεπεράσουμε όμως και τα αυτονόητα.  Σε καμία περίπτωση η σημερινή κυβέρνηση δε μπαίνει σε σύγκριση με αυτές που προηγήθηκαν. Με αυτές που κυβέρνησαν την περίοδο της μεταπολίτευσης και οδήγησαν την χώρα στον γκρεμό.  Εμείς που βρισκόμαστε από πάντα  στο χώρο της Αριστεράς, δικαιολογημένα έχουμε απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαιολογημένα ασκούμε κριτική για την ασυνέπεια λόγων και έργων, για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του σημερινού Πρωθυπουργού, γιατί εμείς έχουμε το πρόβλημα,  οι άλλοι  που υποστήριζαν τα κόμματα του πάλε ποτέ δικομματισμού γιατί!
Τις διορθωτικές κινήσεις που κάνει σήμερα η κυβέρνηση, στο χώρο της παιδείας, του δημόσιου τομέα, του αθλητισμού, της πρόνοιας, της διαφάνειας, θα μπορούσε κάλλιστα να  τις κάνουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  Δεν τις έκαναν όμως,  κατέστρεψαν  τη χώρα  καλλιέργησαν ένα πελατειακό κράτος,  που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν παγκοσμίως, ενθάρρυναν την διαπλοκή και συμμετείχαν ακόμα και σε επίπεδο Υπουργών σε μίζες εκατομμύριων.  


Εμείς δεν  συγχωρούμε τη σημερινή κυβέρνηση για τα μεγάλα λόγια και τα ψέματα, που είναι ξένα με την κουλτούρα της αριστεράς,  γιατί δεν είχαμε μάθει να μας ξεγελούν κάθε 4 χρόνια επί σαράντα σύναπτα έτη, που προηγήθηκαν.  Η μόνη εμπειρία μας ήταν στις περήφανες ήττες, που γευόμαστε το βράδυ κάθε εκλογικής αναμέτρησης.  
Το  ηθικό πρόβλημα λοιπόν με την σημερινή κυβέρνηση το έχει ένα μικρό ποσοστό που πιστεύει στην αριστερά.
Αν την έκρινα από θέση τρίτου θα έλεγα χωρίς ενδοιασμούς, ότι είναι μια κυβέρνηση  που μας είπε ψέματα μεν, αλλά είναι φιλολαϊκή, προσπαθεί  να διορθώσει κάποια πράγματα και σε ορισμένους τομείς τα έχει καταφέρει. Πρώτη φορά τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα. Πρώτη φορά μπαίνει χέρι στη μαφία του ποδοσφαίρου, πρώτη φορά μπαίνει τάξη στις συχνότητες των τηλεοπτικών σταθμών, δίνονται  άδειες ύστερα από αδιάβλητες διαδικασίες  και πληρώνουν οι επιχειρηματίες των Μ.Μ.Ε
Οι πρωτοβουλίες στην εξωτερική πολιτική με αποκορύφωμα την σύνοδο των ηγετών των κρατών της νότιας Ευρώπης στην Αθήνα, είναι σοβαρό  κτύπημα απέναντι στην ηγεμονία της Γερμανίας.
Τα παραπάνω και άλλα πολλά δεν χρειαζόταν να είναι μια κυβέρνηση της αριστεράς για να τα κάνει  και απ’ αυτήν την άποψη η μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος που επικύρωνε με την ψήφο της την κυριαρχία του πάλε ποτέ δικομματισμού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη.
Το πρόβλημα το έχει η μειοψηφία, που υποστήριζε  και ψήφιζε αριστερά  και αριστερά δεν βλέπει...

 ,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...