Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Να ξαναγράψω για τα σκουπίδια; Είναι σπαταλημένο νερό



Ακούγεται φυγομαχία, μπορεί και να είναι, όμως το ξόδεμά σου σε διαλόγους, που γίνονται σε μια γλώσσα που δεν γνωρίζεις, είναι σπαταλημένο νερό. Και το νερό δεν είναι ανεξάντλητο...” Να ξαναγράψω για τα σκουπίδια; Είναι σπαταλημένο νερό.
Δεν είναι η ήττα, που με ρίχνει στο πάτωμα, είναι η επανάληψη και η απογοήτευση, που μου τσιμεντάρει τα όνειρα και μου αφαιρεί κάθε διάθεση. Ευτυχώς η ιστορία είναι κατηγορηματική. Και αυτό θα περάσει. Λίγος χρόνος χρειάζεται και μια σπίθα που νομοτελειακά, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, θα ανάψει... Και θα ανάψει σύντομα, ήδη μικρές εστίες ελπίδες απ' άκρη σε άκρη στο νησί, αρχίζουν να γίνονται ορατές. Αν δεν βάλουμε όλοι το χέρι μας, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση, θα ζήσουμε με τα σκουπίδια .
Η εμπιστοσύνη που σήμερα δεν υπάρχει εξαιτίας όσων έχουν προηγηθεί, δεν οικοδομείται με λόγια αλλά με συγκεκριμένες πράξεις. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Η μικροπολιτική και η αντιπαράθεση, που εκδηλώνεται, κάθε που οξύνεται το πρόβλημα, μόνο δεινά επιφέρουν. Θα πρέπει να το παραδεχτούμε, δεν πρόκειται να μας σώσει το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, αν δεν κάνουμε εμείς μια σωστή διαχείριση, από την αρχή, από τα σπίτια μας, από τα μαγαζιά μας, από την πηγή όπως λένε.
Τα σκουπίδια που παράγουμε πρέπει να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε, αλλιώς θα μας πνίξουν και δυστυχώς δεν είναι θεομηνία είναι ανθρωπομηνία.
Άλλωστε η καταστροφή που προκαλεί η φύση όταν θυμώσει, έχει μια αρμονία, μια σοφία, υπολογίζει σωστά τους χρόνους και δίνει ιδιαίτερο βάρος στην άφιξη της επόμενης μέρας. Σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αντίθετα το ανθρώπινο χέρι καταστρέφει ασύστολα, χωρίς σκέψη, χωρίς προοπτική. Χωρίς να υπολογίζει αυτούς που έρχονται.
Να γράψω για τα σκουπίδια; Προτιμώ να σας χαρίσω όμορφα ψέμματα. Και να σας κάνα να το πιστέψετε , Πόσες ήττες άλλωστε να σας φορτώσω... Μπορεί να μεγαλώσαμε , αλλά τα θέλουμε τα παραμύθια. Τα θέλουμε γιατί τα παραμύθια είναι ο κόσμος της ελευθερίας, μέσα σε μια ζωή αναγκαιότητας. Είναι η νίκη του αδύνατου, που για λίγο ανατρέπει το χρόνο, τη φθορά και την προγραμματισμένη μας, τελική ήττα.




Ο























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...