Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Περί ονομασίας και άλλων δαιμονίων

Αδυνατώ να κατανοήσω όλη αυτή τη φασαρία γύρω από το όνομα του Κεντρικού Δήμου.
Ξαφνικά Βόρειοι και Νότιοι στα όπλα, για ένα ζήτημα που είναι αυτονόητο. Ο Κεντρικός Δήμος, που περιλαμβάνει την Πόλη και πρωτεύουσα, δεν μπορεί να έχει άλλο όνομα από το “ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ”. Όπως ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πατρέων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Λαρισσαίων και των περισσότερων πρωτευουσών των Νομών της χώρας. Και οι Περιστεριώτες Αθηναίοι, είναι και οι Καλαμαριώτες Θεσσαλονικείς, το ίδιο και οι κάτοικοι των κοινοτήτων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, Κερκυραίοι και με την βούλα είναι και είναι αστείο να το συζητάμε.
Ιστορικά ο Δήμος που περιελάμβανε την πρωτεύουσα της Κέρκυρας ήταν ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ, η προσθήκη και Διαπόντιων κατά την άποψη μου είναι λάθος. Και οι κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων, Κερκυραίοι είναι βεβαίως. Γιατί δυσκολεύουμε τη ζωή μας.
Το Λάθος ξεκίνησε από την σύσταση του ενιαίου Δήμου. Θα έπρεπε να λέγεται Δήμος Κερκυραίων και όχι Δήμος Κέρκυρας. Το φωνάζαμε από τότε. Και συνεχίστηκε με την πρόσφατη βιαστική διάσπαση, που χώρισε την Κέρκυρα σε Βόρειους και Νότιους.
Για να τελειώνουμε: “Δήμος Κερκυραίων” με ότι αυτό περιλαμβάνει, πάντα έτσι ήτανε και πάντα έτσι θα είναι. Ακόμα και αν δεν αλλάξει όνομα, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ θα αποκαλείται
Θα μπορούσαν και οι άλλοι δύο Δήμοι, να απαλλαγούν από το “ Βόρειος” και “Νότιος”που παραπέμπει στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...