Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Επιστροφή στην παιδική αθωότητα»,
και με δημοσκόπηση

Στις 14 Φεβρουάριου απ’ αυτή εδώ την στήλη είχα δημοσιεύσει ένα κείμενο με τίτλος «Επιστροφή στην παιδική αθωότητα», που αφορούσε την κ. Άντζελα Γκερέκου. Έκανα την διαπίστωση τότε ότι «όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να πλήξουν την εικόνα της. Απεναντίας θα έλεγα ότι μέσα απ’ αυτή την μπόχα έχει καταφέρει, με βασικό πλεονέκτημα την αθωότητα της, να ξεχωρίζει.
Η Άντζελα εισάγει καινούργια ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου και δεν χρειάζεται να κάνει καμία προσπάθεια γι’ αυτό. Έχοντας μικρή θητεία στο κόμμα και απουσία από την δράση του κομματικού μηχανισμού όλα αυτά τα χρόνια, αποκτάει πλεονέκτημα να εκφράζει το άδολο και το καινούργιο»
Και τι πλεονέκτημα. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRM, για την Κέρκυρα που παρουσίασε την Κυριακή το βραδύ το Κερκυραϊκό Κανάλι. Στη κάρτα που αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων η κ. Γκερεκου συγκεντρώνει ποσοστό 40% και καταλαμβάνει την δεύτερη θέση πίσω από την κ. Χαραλάμπους που είναι ο πλέον δημοφιλής με 44%. Ακολουθούν κ. Δένδιας με 32%, ο κ. Γεωργιάδης με 30%, ο κ. Κοντομάρης με 13%, κ. Καλούδης με 11%, ο κ. Νικόπουλος με 9%, και τελευταίος ο κ. Δρυς με 5%
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αβίαστα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πίσω από την Άντζελα υπάρχει χάος.
Η οργανωμένη προσπάθεια που επιχειρήθηκε στις πρόσφατες Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές από εσωκομματικούς της αντιπάλους με σκοπό να πλήξουν την εικόνα της, απέτυχε παταγωδώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ιστορία έχει διδάξει ότι πάντα έτσι συμβαίνει. Πέτυχαν οι εν λόγω αντίπαλοι να πλήξουν τις επιλογές της, όμως τον κύριο στόχο που ήταν η ίδια αντί να τον αποδυναμώσουν τον ενίσχυσαν. Την ίδια στιγμή, υπέγραφαν και την πολιτική τους καταδίκη
Ο Λαός ποτέ δεν επιβράβευσε την υπονόμευση. Όσοι κατά καιρούς λειτούργησαν σε σκοτεινές στοές, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι.
…………………………………………………………………………………………..
Η δημοσκόπηση έχει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η πρωτιά του κ. Χαραλάμπους του ΚΚΕ, στην κάρτα που αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων, ένα στοιχείο που πέρα από την συνέπεια και τις ικανότητες του παραπάνω προσώπου, καταδεικνύει την κρίση και των δύο μεγάλων κομμάτων σε τοπικό επίπεδο.
…………………………………………………………………………………………..Για την αξιολόγηση των προβλημάτων δεν νομίζω ότι χρειάζεται δημοσκόπηση. Δέκα χρόνια τώρα που διεξάγεται η παραπάνω έρευνα, παραμένουν σταθερά.
Και σε δέκα χρόνια όπως πάμε τα ίδια θα είναι




.



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...