Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Μεγάλοι για να είμαστε ανυποψίαστοι

Χαίρομαι ιδιαιτέρως, όταν με βρίσκουν αναγνώστες στο δρόμο, που έχουν αποκρυπτογραφήσει, κάποιες φράσεις και με ρωτούν αν μετέφρασαν σωστά. Τις περισσότερες φορές έχουν πέσει διάνα. Νοιώθω πολλές φορές, ότι πολλά από τα κείμενα αυτής εδώ της στήλης έχουν γραφτεί από κοινού.
Αγαπητοί συνένοχοι αναγνώστες.
Γίναμε πλέον οι παλιοί των ημερών. Μικροί για να πεθάνουμε, μεγάλοι για να είμαστε ανυποψίαστοι. Το χειρότερο; Ασυμβίβαστοι με την παρούσα κατάσταση.
Μπορεί πριν λίγα χρόνια να παίζαμε τις γροθιές, σήμερα κάνουμε χρήση και στα φρένα. Δεν χωράει άλλη σκληρότητα, την εξαντλήσαμε και μάλιστα ανώφελα. Και επειδή όπως σας είπα είμαστε υποψιασμένοι, μπορούμε να κάνουμε περισσότερη υπομονή και να δούμε τα πράγματα με επιείκεια.
Μιλάμε, στα ίσια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τις μηχανουργίες. Τόσα χρόνια τους μάθαμε πως ενεργούν, πίσω απ’ αυτά που λένε και είναι δύσκολο πλέον να μας ξεγελάσουν.
«Μια του κλεφτή, δυο του κλεφτή», λέει ο Λαός που τον έκλεψαν. Ε! όχι και τρίτη πάει πολύ. Τελειώσατε και αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο πώς να πεθάνετε εμείς έχουμε υπομονή, δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας δώσουμε την χαριστική βολή. Ούτε μια σφαίρα χαμένη.
Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η παρούσα φάση. Δεν χρειάζονται βιασύνες, ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Αγαπητοί συνένοχοι αναγνώστες,
Είμαστε απόφοιτοι δύο σχολών πλέον, δε λέω, χρειάστηκε να περάσουνε πολλά χρόνια για να μάθουμε, πληρώσαμε ακριβά το τίμημα και μαζί με μας και πολλοί ανυποψίαστοι. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα
Τώρα με δύο πτυχία στη τσέπη έχουμε όλα τα εφόδια και την υπομονή να περιμένουμε να τελειώσει ο επιθανάτιος ρόγχος τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...