Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ας τελειώσει ο αργός θάνατος

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Η εκλογές στην παρούσα φάση είναι μονόδρομος. Αν πρέπει να χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου, να το αποφασίσουμε από κοινού. Να πέσουμε στο γκρεμό με την θέληση μας. Αν με όσα συμβαίνουν, συνεχίσουμε να διατηρούμε το δικομματικό σύστημα, να κουνήσουμε μαντίλι και να βουτήξουμε. Δεν μας χρειάζεται ο τόπος.
Η παρούσα κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, κανείς δεν πιστεύει κανέναν. «Η απώλεια εμπιστοσύνης προς την ηγεσία, μαζί με την ύφεση και την ανεργία, σκορπούν παγωνιά στο κοινωνικό σώμα. Ας τελειώνει ο αργός θάνατος: αυτό ακούγεται παντού» γράφει ο Νίκος Ξυδάκης «…Στα μάτια της κοινής γνώμης, είναι φανερό ότι το παρόν πολιτικό προσωπικό απλούστατα είναι ανεπαρκές, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την ιστορική κρίση• οι πολιτικοί μας ήταν φτιαγμένοι και μαθημένοι σε έργα χαμηλής πολιτικής, χαμηλών απαιτήσεων. Όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, φάνηκε πόσο ανέτοιμοι και ανεπαρκείς ήταν…»

Αν και στην παρούσα φάση δεν δοθεί τέλος στην περίοδο της μεταπολίτευσης, τότε είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το χρονικό ορίζοντα αυτής της καταστροφικής περιόδου. Δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι πρωταθλητής στην κρίση και αυτό το οφείλουμε στα φωτισμένα μυαλά των δυο κομμάτων, που εναλλάσσονταν στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια. Αυτών, που σε λίγο θα βγουν και πάλι στα μπαλκόνια, για να μας πουν για ακόμα μια φορά ψέματα.
Τα έχουμε εξαντλήσει τα λόγια για την σημερινή κατάσταση. Κάθε μέρα που περνάει, το μέγεθος της καταστροφής μεγαλώνει. Όλα για μια δόση λες και θα σωθούμε. Γυρίσανε τη χώρα σε εργασιακό μεσαίωνα. Νέκρωσε κάθε αγοραστική δραστηριότητα. Γέμισε η Ελλάδα ανέργους φοβισμένους και θλιμμένους πολίτες. Να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και μακάρι να μην φέρει ο λαός τους άλλους, ούτε και αυτούς φυσικά. Μακάρι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου υιού του Ανδρέα και εγγονού του Γεωργίου. Να είναι η τελευταία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...