Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Να επιταχύνουμε με τη ψήφο μας τις εξελίξεις

Βεβαίως και δεν θα τελειώσει τίποτα μετά τις εκλογές. Πολλά πράγματα όμως δεν θα είναι όπως πριν. Τα δυο μεγάλα κόμματα που κυριάρχησαν για 38 χρόνια, θα γίνουν μικρά. Το 75% - 80% του εκλογικού σώματος, που συγκέντρωναν και τα δύο, σήμερα σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, υποχωρεί στο μισό. «Ο κύκλος της καταστροφής δεν έχει κλείσει ακόμη», Καταλήγει σε άρθρο του ο Νίκος Ξυδάκης και έχει απόλυτο δίκιο. «Αυτά τα πρώην μεγάλα κόμματα θα κληθούν, κατά πάσα πιθανότητα, μετεκλογικά να στηρίξουν μια κυβέρνηση συνασπισμού. Με ποια νομιμοποίηση και ποιο πολιτικό κεφάλαιο; Ισχνότατα έως ανύπαρκτα. Διότι στη μεν Βουλή μπορεί να εξασφαλίσουν αθροιστικά πλειοψηφία εδρών, αλλά στο εκλογικό σώμα δεν θα διαθέτουν καθαρή πλειοψηφία».

Βεβαίως ένα τέτοιο μόρφωμα δεν μπορεί να σταματήσει την ελεύθερη πτώση, η καταστροφή θα συνεχιστεί, το σύστημα όμως θα μετράει μέρες. Η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι πιθανότατα το ξεκίνημα ενός μεσοδιαστήματος υποδοχής, της νέας εποχής για τη χώρα μας. Η διάρκεια του, θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσο αποδυναμωμένος θα βγει ο δικομματισμός από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Απ’ αυτήν την άποψη, η ψήφος σε προοδευτική κατεύθυνση και εναντίον των κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο είναι κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...