Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το μνημόνιο είναι το πρόγραμμα τους

Αυτό που συμβαίνει στην πολιτική, είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία. Ευτυχώς, δεν είναι η κοινωνία καθρέπτης της πολιτικής.
Κάθε μέρα που περνάει, κάθε ώρα προεκλογικού χρόνου, τα πάλαι ποτέ κόμματα εξουσίας, επιστρέφουν στις γνωστές μεθόδους. Ρουσφέτι, απειλές, κινδυνολογία, καταστροφολογία, εκβιασμοί, διλήμματα, όλα στο προσκήνιο, προκείμενου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Το πιο αστείο, προβάλλουν, την πρόταση τους για το αύριο, που έχουν υποθηκεύσει. Είναι τα μόνα που διαθέτουν πρόγραμμα υποστηρίζουν. Είναι αυτό που τους έχει υπαγορεύσει η Τρόικα, είναι αυτό που έχουν υπογράψει, και τα δύο. Το μνημόνιο είναι το πρόγραμμα τους.

Και το άλλο! Καινούργιο ΠΑΣΟΚ με το Βενιζέλο, καινούργια Ν.Δ με το Σαμαρά. Δεν απαρνούνται μόνο τους προκατόχους τους, την ιστορία τους, την πορεία τους. Απαρνούνται τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην κοινωνία ή και αν συμβαίνουν σε κάποιο βαθμό δεν έχουν καμία σχέση με την πλειοψηφία. Ούτε το ΠΑ.ΣΟΚ είναι καινούργιο ούτε ο Βενιζέλος, Ούτε η Ν.Δ ούτε ο Σαμαράς.
Διάβασα σήμερα ότι ο δικός μας Ευτύχης Κοντομάρης, προσχώρησε στο κόμμα του Καμένου. Επιτυχία! Το πολιτικό προσωπικό πρώην και νυν, των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τους αέρηδες, όπου φυσάει. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...