Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ας μεγαλώσει κι άλλο…

Σας έλεγα ότι περίμενα περισσότερη ταπεινότατα, πιο χαμηλωμένο βλέμμα, περισσότερο σεβασμό, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους κατεστραμμένους επαγγελματίες, στο Λαό που υποφέρει.
Τα κόμματα, που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, με τις παραφυάδες τους, επιδεικνύουν μια εντελώς αντίθετη συμπεριφορά απ’ αυτήν που ακολουθεί η κοινωνία.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, ο Λαός δείχνει αξιοθαύμαστες αντοχές. Με αλληλεγγύη και συνεργασία, αντέχει στην μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση. Απεναντίας τα κόμματα που τον οδήγησαν σ’ αυτή τη καταστροφή, μετέρχονται τις ίδιες μεθόδους, προκείμενου να υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την εξουσία.
Σε λίγες μέρες, θα κριθεί η δική μας αξιοπιστία, θα κριθεί η αντοχή μας για άμυνα μπροστά σ’ αυτήν την ισοπέδωση άξιων, θα κριθεί η συμπεριφορά μας και η αλληλεγγύη απέναντι στις επόμενες γενιές, απέναντι στα παιδιά μας.
Θα κριθεί αν αυτά που καταγγέλλουμε για τα κόμματα εξουσίας τα εννοούμε.

Όλα αυτά τα χρόνια, με κάποιο τρόπο μαγικό το μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος, χωρίς παρεκτροπές, ακολουθούσε την προκαθορισμένη πορεία. Δίνοντας πιστοποιητικό νομιμότητας στους κατ’ εξακολούθηση «κλεφτές». Αυτή την φορά η σκληρή πραγματικότητα υπαγορεύει να αντιμετωπίσουμε την εκλογική διαδικασία με μέγιστη σοβαρότητα . Δεν είναι όλα θέαμα, για να χειροκροτούμε στο τέλος της παράστασης. Δεν μπαίνουν στο σπίτι μας μέσω του τηλεοπτικού κουτιού για να μας ψυχαγωγήσουν, μπαίνουν για να μας κλέψουν. Τα εκατομμύρια που μαζεύουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, είναι και αυτά μέρος των ελλειμμάτων που καλούμαστε να καλύψουμε, τα υπόλοιπα, αποτέλεσμα της πολικής που ακολούθησαν για 38 χρόνια, προκειμένου να διατηρηθούν πάση θυσία στην εξουσία εναλλάξ
Το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, αλλά και του εκλογικού σώματος, έχει στραφεί εναντίον του δικομματισμού και της λογικής των κομμάτων που κυβερνούν μέχρι σήμερα. Ας μεγαλώσει κι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...