Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πάρτε θέση



Θα περίμενα από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, τα κόμματα και κυρίως από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης,  μετά τον ανορθόδοξο για να μην πω βίαιο άνοιγμα της συζήτησης για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας , να πάρουν κάποια θέση. Πρόκειται για να ένα θέμα που αφορά όλους μας, που αφορά το μέλλον αυτού το τόπου.    Δεν σας κρύβω, ότι από την αρχή υπήρξα υποστηρικτής  του ενός Δήμου, δεν μπορώ όμως σήμερα να μην παραδεχτώ την ήττα. Το σχέδιο «Καλλικράτης» όπως και αυτό που είχε προηγηθεί με τους Καποδιστριακούς Δήμους, απέτυχαν πανηγυρικά. Σήμερα  θα πρέπει να υποστηρίξουμε εκείνη τη συνθήκη, που  θα λειτουργήσει θετικά για το σύνολο του  Κερκυραϊκού Λαού. Για να συμβεί αυτό δεν θα πρέπει να περιμένουμε τη κυβέρνηση να μας  βρει τη λύση.  Έχοντας την εμπειρία από την εφαρμογή του σχεδίου στο χρόνο που προηγήθηκε,  τις αδυναμίας που φάνηκαν, πέρα από την οικονομική κρίση, τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και των κατοίκων του, το νέο εγχείρημα δεν μας επιτρέπει  και νέα αποτυχία.

Τον Μάρτιο Μάρτιο του 2011 είχα γράψει ένα κείμενο με τίτλο «απόψε αυτοσχεδιάζουμε»,  τρεις μήνες μετά τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Έχει ενδιαφέρον να ξαναδιαβάσουμε κάποια σημεία  σήμερα,  που επιχειρείται   η διάσπαση του ενιαίου  Δήμου της Κέρκυρας.
«Αποδεικνύεται καθημερινά από τις νέες εγκυκλίους, που ακυρώνουν τις προηγούμενες. Ο «Καλλικράτης» μπήκε στη ζωή μας, κάτω από την πίεση του δημοσιονομικού προβλήματος, της χώρας. 
Μια τέτοιας κλίμακας διοικητική μεταρρύθμιση είναι προφανές ότι χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας. Δυστυχώς τέτοιος χρόνος δεν υπήρξε και όλα συνηγορούσαν, ότι η τύχη του, θα ήταν  ανάλογη με αυτήν του «Καποδίστρια». 
Τα παραπάνω δεν θα είχαν σημασία, αν αποτελούσαν συνέχεια του παρελθόντος. Ο «Καλλικράτης» όμως έχει διαφορετική γνώμη, Ο Δήμος Κερκυραίων είναι πλέον όλο το νησί και από την κορυφή του Φρουρίου δεν φαίνεται ο Κάβος και το Σιδάρι”.Όσοι βλέπαμε τότε, πέρα από τις εκλογές, είχαμε αντιληφθεί το βαθμό δυσκολίας που είχε ένα τέτοιο εγχείρημα.  Δυστυχώς οι αυτοσχεδιασμοί συνεχίζονται…  


Για να είμαι  δίκαιος. Μόλις δημοσίευσα το κείμενο, είδα με σημερινη ημερομηνία,  τη θέση του ΤΕΕ Κέρκυρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...