Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Προσεχώς…



Με παλαιότερα κείμενα ξεγελώ απουσία. Και όσο η οθόνη, παίζει παρελθόντα χρόνια, μαζεύω μαζεύω, για ταινίες προσεχώς.
Για να δεις την εικόνα στην πραγματική της διάσταση, χρειάζονται και τα διαλείμματα, ανάσες δηλαδή, για την επόμενη επιστροφή. Μα εμείς πάντα θα επιστρέφουμε στο έγκλημα της αγάπης που διαπράττουμε όλα αυτά τα χρόνια. Όχι για να σβήσουμε τα ίχνη, αλλά για να τα επαληθεύσουμε, να τα κάνουμε πιο βαθιά, να βεβαιώνουν την ύπαρξη μας, σε μια άλλη στιγμή του χρόνου.
Χρειάζεται και να σωπαίνουμε για λίγο. Έτσι νοσταλγούμε τους ήχους μιας άλλης ζωής. Εκεί που ο λόγος δεν είναι ύβρεις και η ύβρις δεν εκτελεί χρέη εξουσίας
Μπορεί να μην φάνηκε η απουσία, στην πραγματικότητα όμως, απείχα αυτό το διάστημα, ο Αύγουστος τελικά επιβεβαίωσε φέτος το τίτλο του, στην παλιά ελληνική ταινία «Ο ζεστός μήνας Αύγουστος» και μου έδωσε την ευκαιρία να ορίσω το χρόνο με τις κλιματικές συνθήκες, όταν δροσίσει η επιστροφή.
Ο θυμός μου έγινε αέρας και καπνός, αλλιώς θα είχε αποτυπωθεί σ’ αυτήν εδώ την στήλη. Δεν ωφελεί να γράφω θυμωμένος. Εκ των υστέρων μετανιώνω.

Έχει ενδιαφέρον αυτό το διάστημα της απουσίας, να είσαι νηφάλιος και να παρατηρείς συμπεριφορές. Για την εξουσία τη δόξα και το χρήμα, εκτός από τα μέσα που επιστρατεύονται, βγαίνουν και οι ψυχές στη φόρα. Αποκαλύπτονται. Πέφτουν οι μάσκες και κανείς πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί.
Όχι δεν είναι όλα μαύρα, δεν είναι όλα γκρίζα, είναι και φωτεινά, χρωματιστά, ελπιδοφόρα. Το βλέπεις στις συσπάσεις των προσώπων, το ακούς στα λόγια των νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται γι’ αυτό το τόπο, αλλά και σ’ αυτούς που αν και κουρασμένοι συνεχίζουν την πορεία για την εκπλήρωση του χρέους. Και τους άλλους βλέπεις, που για προσωπικές φιλοδοξίες, οικονομικά οφέλη, μικροσυμφέροντα, και περισσή δόση βλακείας, δεν διστάζουν να βγάζουν στη φόρα ότι κακό κρύβουν μέσα τους.
Πως γίνεται έτσι κανείς; Φονιάς του καλύτερου εαυτού του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μάκη, Καλό Χειμώνα να έχουμε.
Ως ανεπίσημος εκπρόσωπος των "Εντιμότατων Φίλων" στην σελίδα σου και λόγω των ημερών που μου θυμίζουν τα περσινά, τα των Δημοτικών Εκλογών, οπότε και είχαμε μία έντονη μηνυματική επικοινωνία, και επειδή για τους εντιμότατους φίλους ο χρόνος τρέχει γρήγορα, όταν είναι προς όφελός τους αυτό και, παράλληλα, παραμένει στάσιμος, όταν επίσης τους συμφέρει, θα ήθελα ένα σχόλιό σου για το φημολογούμενο ενδεχόμενο, η ίδια ομάδα με την ίδια σύνθεση και τον ίδιο αρχηγό (και με τα ίδια θύματα θα προσέθετα εγώ) να υλοποιήσει την ήδη εκκινηθείσα προσπάθεια για πανηγυρική συμμετοχή στις επόμενες δημοτικές (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ) εκλογές. Πιστεύεις, ότι η επονομαζόμενη DREAM TEAM θα είναι και πάλι στο προσκήνιο;

makarameni. blok spot είπε...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η ομάδα, γεννήθηκε για καταστροφές. Είναι σίγουρο, ότι θα προσθέσει ακόμα μία, στο πλούσιο ενεργητικό της. Μετά την τελευταία που αποτελεί παγκόσμια πρώτη, είχα την αίσθηση, ότι θα πάρει χρόνο μέχρι το επόμενο επεισόδιο, δεν υπολόγισα τις αστείρευτες αντοχές, όλων αυτών, των «εντιμοτάτων»
και υπεράνω κάθε υποψίας, μελών της κερκυραϊκής, κοινωνίας. Δεν υπολόγισα, ότι έχουν χεσμένη, την κοινωνία και για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να κάνουν πλάκα μαζί της.
Όσο για τα θύματα, μάλλον θύτες εννοούσες. Τα πραγματικά θύματα βρίσκονται στις πίσω σειρές καθισμάτων.
Όλο αυτό το διάστημα δημιούργησαν ένα βαρύ κλίμα, έδειχνα στους ανυποψίαστους, ότι οι σχέσεις έχουν διαταραχθεί και κυριαρχεί αλληλοσπαραγμός στην ομάδα. Όλα αυτά μέχρι το επόμενο κτύπημα.
Τελευταίως τους είδα να φιλιούνται στο στόμα.
Όπως αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ μου, και την επόμενη φορά και την μεθεπόμενη και ακόμα δεν ξέρω πόσες ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΧΗΓΟ. Η ομάδα δεν μπορεί να λείψει από την γιορτή.

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...