Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Χρέος απέναντι στα παιδιά

Πτωχεύσαμε! Πικρή αλήθεια, που όμως δεν έχουμε αποδεχθεί. Είναι το παραμύθι, που αρέσει στο Λαό μας για να κοιμάται ήσυχος, είναι η μετατόπιση της υπάρχουσας καταστροφής για αργότερα. Η Ελλάδα πτώχευσε και μαζί της και οι Έλληνες, τελεία και παύλα. Αντί λοιπόν να περιμένουμε την πτώχευση την οποία ζούμε και να γινόμαστε κάθε τόσο, θύματα εκβιασμού, ας το πάρουμε απόφαση. Ο χρόνος που αγοράζουμε για να μην φύγουμε από το ευρωπαϊκό Κλαμπ, με νέες δανειακές συμβάσεις, υποθηκεύοντας το αύριο, δεν οδηγεί πουθενά. Έχουμε πεινασμένους, κατεστραμμένους οικονομικά, φτωχούς, άνεργους, Έλληνες σε μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού, που συνεχώς μεγαλώνουν. Τι άλλο χρειαζόμαστε για να αποδεχτούμε επιτέλους, ότι και με το Ευρώ, είμαστε φτωχοί;
Να ξεκινήσουμε να μιλάμε απ’ αυτήν την θέση. Τι κάνουμε τώρα, μετά την πτώχευση; Τίποτα δεν κάνουμε. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που διαχειρίσθηκαν και διαχειρίζονται το πρόβλημα, δεν ακολούθησαν κάποιο σχέδιο διάσωσης, απεναντίας οι εξελίξεις συνηγορούν, για σχέδιο παράδοσης του σήμερα και του αύριο της πατρίδας μας. Ας μην γελιόμαστε, πρέπει να απαλλαγούμε, άμεσα απ’ αυτούς, που παρέδωσαν τη χώρα, ψυχή τε και σώματι, στους εταίρους και δανειστές της.

«Η μοναδική δύναμη» γράφει σε επιστολή του στη διεθνή κοινή γνώμη ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, «που μπορεί να πραγματοποιήσει αυτές τις επαναστατικές αλλαγές είναι ο ελληνικός λαός ενωμένος σε ένα τεράστιο Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης, ώστε να εκδιωχθεί η Τρόικα (ΔΝΤ και Ευρωπαϊκές Τράπεζες) από την χώρα. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενες όλες οι παράνομες ενέργειές τους (δάνεια, χρέη, τόκοι, φόροι, αγορές του Δημόσιου πλούτου). Φυσικά οι Έλληνες συνεργάτες τους που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας ως προδότες, θα πρέπει να τιμωρηθούν».
Μπορεί σήμερα να είμαστε αντιμέτωπου με ένα τεράστιο χρέος που μας πνίγει, με εταίρους που μας λοιδορούν και μας εκβιάζουν. Χρέος μας όμως πάνω από όλα, είναι να σταθούμε στα πόδια μας, να σταθούμε όρθιοι και να πολεμήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα εκπληρώσουμε το πιο βαρύ μας χρέος, αυτό απέναντι στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...