Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Για τον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ δεν θα γράψω

Για τον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ τον τέως βασιλιά δεν θα γράψω, άλλωστε τον έχω κρίνει όταν ήταν εν ζωή. Ο θάνατος είναι πολύ σοβαρό πράγμα και πριν ακόμα γίνει η ταφή, πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Η ιστορία τον έχει κρίνει. Και ο ελληνικός Λαός αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, ότι δεν χρειάζεται βασιλιά. Τελεία. Πολύς θόρυβος, δεν έχω καμία διάθεση να προσθέσω κι’ άλλον. Το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε και το ξαναείπαμε. Μετά απ’ αυτή την κατάχρηση, η γοητευτικότερη λύση είναι να αφεθούμε στις σιωπές.


Δυστυχώς ένα από τα δεινά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η ευχέρεια που προσφέρουν για να προβάλλει ο καθένας τα απωθημένα του. Φυσικά και δε διαφωνούμε με το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη γνώμη του. Διαφωνούμε με την επιπολαιότητα, την προχειρότητα, την βιασύνη, την εμπάθεια, και κυρίως την απρέπεια.
Για τον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ τον τέως βασιλιά δεν θα γραψω, στάθηκα απέναντι όταν ήταν ζωντανός, δεν θα τα βάλω με νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...